2008-03-15
今晚三個人去左試呢間野, 之前睇到食評好好, 今次終於有機會黎試下, 睇左一輪既餐牌, 首先發覺, 好似唔係想像咁多野揀, 地方就普普通通啦, 叫左好幾樣野, 第一樣野黎既係蝦餅, 已經等左一輪, 熱辣辣, 好味, 22蚊三舊, 有蝦味, 但係, 再想一想, 查實, 黃珍珍果個蝦餅好味過佢, 跟住, 黃珍珍附近有另外一間仲正過黃珍珍既就更加正過佢, 咁樣, 佢即刻變翻一個稱得上蝦餅既蝦餅, ok啦, 接落黎既就, 咖哩牛腩跟法飽, 嘩, 第一個感覺係細, 少, 好少, 唔夠食咁既感覺, 跟住, 見到個咖哩d顏色, 好靚, 算啦, 夾起舊牛腩, 奇怪, 點解, 舊舊牛腩都長方形, 四面方角咁, 咁齊整既, 好驚, 好似冰隔拎出一粒粒冰咁既, 味道, 牛腩好瘦, 似瘦肉多d, 但係有味, 至於個咖哩汁, 淡到呢-_-!!! 都唔明點解個色咁靚可以無味既, 個法飽反而得播, 熱熱到咁, 都脆既, 接住落黎, 朱頸肉, 嘩, 朱肉干你地食過未? 乾到呢? 黑既-_-!!!最後, 等極都等唔到既軟殼蟹, 問左佢話無漏單, 但係見佢搞左好耐先炸, 即係漏左, 錯唔認, 算, 黎到既時間, 個外表係
最後, 等極都等唔到既軟殼蟹, 問左佢話無漏單, 但係見佢搞左好耐先炸, 即係漏左, 錯唔認, 算, 黎到既時間, 個外表係一個穌炸生蠔, 未見過炸軟殼蟹用呢種粉炸, 佢個外表, 見到我都知奶野, 跟住食落口, 嘩, 好熱呀, 溶曬啦裡面, 滾架, 炸到裡面爛曬, 好熱, 果塊炸粉皮, 仲勁過SK2既鎖水, 佢將炸佢果d油鎖曬入去, 一滴都無漏, 響我個口度漏翻曬出黎, 嘩, 好難食呀.