2021-12-25
1903 views
KITCHEN ( W hotel)🌟整體: 食物種類偏少 食物品質正常 性價比唔算太高 俾得中高嘅價錢 係有D期望 不過真係幾失望🏠環境: 超級大玻璃 夜景都算唔錯 不過D擺位真係太密 密到以為食緊茶記 張枱窄到飛起 放隻碟已經冇空間 如果冇留到窗邊位 係走廊附近你就成晚都有好多人係你後面經過🧑🏻🍳服務: 雖然好爆場 不過d staff 收換碟好快手 值得一讚☆║.............║☆晚市自助餐 $728‼️ 凍海鮮/ 刺身好食指數:⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️✅ 大多數人睇 一個自助餐值唔值得 會先睇凍海鮮 不過呢個自助餐 係種類同味道都唔合格✅ 生蠔係唯一爭氣D嘅項目 芬迪奇生蠔 同 美國太平洋蠔 兩款偏細隻 海水味好濃 ok新鮮 不過幾乎一refill 就會俾人掃晒✅ 其他係食一次就會放棄 麵包蟹 有膏但係淡而無味 大蝦又係無味唔爽口 蜆就細隻又無味 青口乾到傻…….✅ 刺身… 冇乜款 味道正正常常…..‼️ 熱食好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 燒牛肉 睇樣都覺得ok 生熟程度幾好 肉味香濃 羊架 燒得
KITCHEN ( W hotel)
☆║.............║☆
晚市自助餐 $728
好食指數:⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️⭐️
大份指數:⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️
✅ 刺身… 冇乜款 味道正正常常…..
打卡指數:⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 燒牛肉 睇樣都覺得ok 生熟程度幾好 肉味香濃 羊架 燒得好香嫩 值得一食
✅ 海膽茶碗蒸 都幾正 蛋滑海膽味濃 即燒串燒味道正常 可以食幾串
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 凍肉多款 少見D嘅 德國豬肝腸 送芝士好好食 芝士好多款 saint nectaire laitier ~ Buratta ~ Tomme de Savoie
✅ 沙律都有唔同選擇 不過冇試過
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 都好多款 整體質素唔錯 不過又冇一款好有驚喜 但係唔會難食
✅ 綠茶布甸 普通綠茶味 冇乜抹茶感覺 但係食落都ok 但係冇高級感 柚子慕絲 酸酸甜甜 其實都開胃 有少少柚子 苦味 幾有層次
✅ 草莓撻 呢個係我最愛 pancake 機都幾得意 可以自制新鮮pancake 再自己加toppings
6/F, W Hong Kong, Kowloon MTR Station, 1 Austin Road West, Tsim Sha Tsui
⏰ 星期一至五
06:30 - 22:00