2010-08-27
星期四同同事去 The Loop 食 lunch. 本來去 11樓, 11點打電話去 book 位無人聽, 隔幾個字再打都無人聽。見食評話唔使訂位, 未膽粗粗去, 點知無位 fully booked.同同事遊LIFT 河, 試下邊間有位。發現繁忙時間 The loop 既 lift 好討厭,有上無落。 等lift 用咗好多時間, 加上大廈樓面面積少, 等 LIFT 過程不太舒暢。 試埋5樓又無位, 開LIFT 見到北海道牛乳多人到嚇親。差不多放棄時再試13/F, 竟然好少人又唔使訂位, 唔想四圍走, 結果決定 13/F. 但同事不斷互問點解無人, 唔通D 食物出事 ?但睇 OPENRICE D Comments 又ok, 一於找出背後原因。lunch menu:有2 款 lunch set, 一款有oyster (+$40), 一款無 oysterStandard lunch set 有 - Salad or Soup-Main Course-Dessert-Tea or Coffee加$40有多兩隻 OystersSOUPumpkin Soup - 同事話幾好味, 但分量好細
lunch menu:
Standard lunch set 有
- Salad or Soup
-Main Course
-Dessert
-Tea or Coffee
加$40有多兩隻 Oysters
SOUP:
Pumpkin Soup - 同事話幾好味, 但分量好細
Salad:
antrovy Salad - 唔係好新鮮, 賣相唔多ok, 落咗好多olive oil, 仲要加2片橙, 好古怪,唔多夾!
Oyster:
OK wor, 新鲜度有 70% la, 算ok 好食
我order 了千層麵. 做法同一般食開唔同。佢地較乾身, 變相無咁肥同滯。 idea 幾好, 個top仲好 crispy. 可惜太乾了, 自己都較喜歡傳統的千層麵.
同事order 了risotto 同魚. 個樣一般la, 吸引唔到我去試。
總結:
唔係難食, 但唔會想再去食. 依個價錢食西餐係中環好多選擇。 這里裝修有點簡陋, 好港式! 無氣氛. 加上大廈設備環境唔討好, 基本上唔會再去 The loop 食飯, 除非有一間好味到不得了既餐廳, 否則 BYE BYE. The loop 俾我既感覺同銅鑼灣上樓擘埸好相似