2022-10-19 330 views
旺角健康海鮮中菜館今日放工想去食海鮮中菜,發現自己超級耐冇食了。行行下見到呢間個名幾特別,而且海鮮好似幾高質,就嚟咗試吓~中菜餐廳環境細小,座位不多,晚上很熱鬧,記得book枱。茶位$15@位,前菜小食花生🥜$16,另收+1服務費見到好多人都食套餐,我今日都揀咗閒日三人海鮮餐 $298/位,逢星期日至四都有,感覺套餐抵食啲,包羅萬有,清蒸虎杉斑、蒜蓉粉絲蒸日本元貝、豆豉果皮蒸南非鮑魚...見到都流晒口水啊。今次揀呢個套餐主要係白灼和清蒸海鮮,原汁原味,比較健康。前菜六選三白灼小食,我揀咗:彈牙海蜇、自灼魷魚、白灼韭菜花,爽口韭菜味濃郁有驚喜前菜仲有個足料暖胃中湯飲:杏汁豬肺湯和胡椒豬肚湯,好香豆豉果皮蒸原隻南非鮑魚好彈牙好多炸蒜蓉配爽口粉絲蒸大隻日本元貝好鮮甜,彈牙元貝必食薑蔥霸王雞(例牌)原汁原味,皮厚肉嫩,喜歡可以自己沾豉油清蒸大大條虎杉斑,肉質厚實,滿滿健康的蛋白質上湯浸時蔬煮出來的菜心好清甜又健康、感覺無咩味精最後有碗陳皮黃豆沙糖水埋尾,煲到好腍完全唔洗咬,岩曬一家大細黎食服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
旺角健康海鮮中菜館

前菜仲有個足料暖胃中湯飲:杏汁豬肺湯和
胡椒豬肚湯,好香

豆豉果皮蒸原隻南非鮑魚好彈牙

好多炸蒜蓉配爽口粉絲蒸大隻日本元貝好鮮甜,彈牙元貝必食

薑蔥霸王雞(例牌)原汁原味,皮厚肉嫩,喜歡可以自己沾豉油

清蒸大大條虎杉斑,肉質厚實,滿滿健康的蛋白質

上湯浸時蔬煮出來的菜心好清甜又健康、感覺無咩味精

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2022-10-16
$400 (Dinner)