✨~媄~✨我個人比較鍾意樓上鋪嘅鐵板燒,感覺好似有質素啲🤭朋友介紹嚟到尖沙咀呢一間鐵板燒👍🏻鋪面分開兩邊有兩個鐵板,店員同廚師亦都好有禮貌😊❣️每一道菜都好精緻,一絲不苟❣️❣️廚師將食材發揮得淋漓盡致❣️❣️加上精緻嘅裝飾簡直錦上添花❣️🌱呢個質素嚟講二人午餐~$1280/2~值得🌱🔥柚子汁沙律菜🔥龍蝦汁蒸蛋(啲蛋滑到好似自己滑個胃咁😂好有龍蝦汁嘅鮮味,最後再加上紫蘇花點綴)🔥鮑魚肝忌廉醬~配鮑魚(用真正嘅鮑魚肝再加師傅調配而成嘅醬汁,配鐵板燒過嘅鮑魚非常惹味)🔥酸菜魚汁~配鯛魚(呢個酸菜魚汁味道完全唔會搶咗鯛魚嘅鮮味,廚師選用半煎焗嘅方法,令到魚鱗都可以識落口好香脆😋裏面仲好滑)🔥蟲草花蝦膏忌廉汁~配沙巴虎蝦(食落口廚師先至話俾我哋聽,原來有蟲草花喺個醬汁入邊,口感豐富,而且有濃濃嘅蝦膏味!)🔥蘋果醋醬~配鵝肝(蘋果醋配鵝肝,香而不膩,再配旁邊一小塊冰菠蘿)🔥美國封門柳/日本鹿兒島黑豚豬肉(封門柳首先食咗原味,之後再配鹽漬海帶/豚肉配廚師調配嘅紫蘇蓮梅醬,有一種中西合璧嘅感覺)🔥鐵板炒飯(我好欣賞呢個炒飯,廚師用沙律醬同埋酸菜芝麻香蔥等食材⋯粒粒分明!)🔥味噌湯~炒椰菜🔥焦糖多士~開心果雪糕~
✨~媄~✨
我個人比較鍾意樓上鋪嘅鐵板燒,感覺好似有質素啲🤭
❣️每一道菜都好精緻,一絲不苟❣️
❣️廚師將食材發揮得淋漓盡致❣️

🔥鮑魚肝忌廉醬~配鮑魚

🔥酸菜魚汁~配鯛魚

🔥蟲草花蝦膏忌廉汁~配沙巴虎蝦

🔥蘋果醋醬~配鵝肝
(蘋果醋配鵝肝,香而不膩,再配旁邊一小塊冰菠蘿)

🔥美國封門柳/日本鹿兒島黑豚豬肉

🔥鐵板炒飯

🔥味噌湯~炒椰菜

🔥焦糖多士~開心果雪糕~咖啡
(焦糖多士,真係可以媲美某酒店嘅蝴蝶酥🤭😋)
  • 鵝肝
  • 金鯛立鱗燒