2018-02-27
星期日同屋企人去元氣食晚餐,都成年冇食過,而且屋企附近有,幾方便~通常我地都好少拎迴轉既壽司同刺身,自己點既即叫即做,新鮮d!三文魚,海膽,帆立貝,花之戀必食!三文魚始終覺得灸燒既香口d~油脂燒左出黎,加少少黑椒粒,特別香口帆立貝夠甜夠滑,幾好味。但海膽今日唔係咁新鮮係少少苦花之戀比以前好似細舊左,以前我成舊放入口會講唔到野,依家仲遊刃有餘膽汁墨魚軍艦,海膽味重,但份量唔多所以冇咁苦,墨魚夠咬口,整體上還好鰻魚壽司味道一般,鰻魚味道幾好,但質感麻麻地,可能太瘦,食落有點乾身,而且冇左油脂香吉列蠔轉左款,以前係成舊包住的~依家飯同蠔中間放左沙律醬,再有大大塊紫菜俾你包住黎食!因為紫菜多左,香落除左脆,味道更香,陣陣紫菜味!拎左碟燒生蠔壽司黎試,味道ok,唔太特別,不過隻蠔係靚既!蠔味重又唔腥,而且幾彈牙!元氣既壽司款式都有些少新改變,但份量上我覺得比以前細左d,不論剌身同壽司都係應該物價貴吧,因為見佢都好似冇加價了
三文魚,海膽,帆立貝,花之戀必食!
帆立貝夠甜夠滑,幾好味。但海膽今日唔係咁新鮮係少少苦
因為紫菜多左,香落除左脆,味道更香,陣陣紫菜味!
應該物價貴吧,因為見佢都好似冇加價了