終於都黎到灣仔尋找好野食~~ 除左好味之外, 梗係要好特別既野先吸引到我乜都想試既人啦!!今次就揀左Beautifood!!! 點解會搵到黎呢?? 就係睇openrice睇到 "宝老團", 好特色! 個名又怪怪咁,所以就決定要去試下是什麼東東喇!! 首先, 講講個沙律先~~ 我今次揀左「鮮味尼斯」, 沙律如其名, 真係好鮮味!!!個沙律好大盤, 開頭以為自己會食唔晒, 但最終都可以清晒佢~ 圖片中可見有幾隻蝦, 好爽甜~ 而蝦上面佈滿左「特製蝦米粉」,真係份外特別!! 而沙律菜係用左好多款色既菜合成, 根本有d係出面冇食過!而且d菜好脆好爽!! 好正!! 再配上廚魔鮮味醋汁, 真係好開胃, 好好味! 勁喜歡個沙律!!!之後, 食左個 「豉椒牛肉寶老團」, 其實真係想試晒4款, 可惜個胃仔空間有限! 不過試到一件, 我已feel到其他都應該好好味!餐牌寫住係用美國安格斯牛肉, 我食落都似喎~ 好淋好軟身, 因為如果係韌的話, 一定會失色不少!不過, 佢係淋, 配埋爽口既三色椒、洋蔥, 口感一流!!! 加埋七味粉,味道惹味!!! 當成舊咬落去時, 係幾咁幸福!! 有家既感覺!!! 始
所以就決定要去試下是什麼東東喇!!

鮮味尼斯
勁喜歡個沙律!!!

不過試到一件, 我已feel到其他都應該好好味!
豉椒牛肉宝老團!!!
當成舊咬落去時, 係幾咁幸福!! 有家既感覺!!! 始終外圍係飯, 就好似食緊屋企飯咁咁幸福!!!
一舊以為又係會好滯, 點知唔會! 可能因為好食啦!!

最後, 食埋個「三色撻哥」, 厘個係我覺得最特別既食物~ 佢係一塊腐皮壽司既腐皮包住三款唔同既食物!
食落個感覺好得意, 而味道又異常地match!!
三色TACO
分別有三種味道, 洋蔥奶油牛肝菌、奶油乳酪南瓜、味噌茄子~
洋蔥奶油牛肝菌
洋蔥奶油牛肝菌 - 係我三款中最鍾意~牛肝菌算係惹味, 加上洋蔥奶油係更加令味道更濃!
味道豐富再配上甜腐皮, 令整件食物更好吃!
奶油乳酪南瓜
奶油乳酪南瓜 - 本身自己係唔太喜歡吃南瓜, 但厘個南瓜味道十分鮮甜, 同腐皮質感配合~ 不錯!!
味噌茄子
味噌茄子 - 充滿茄子既TACO~ 唔會好似平時既茄子咁澀口! 但味噌味道可以更提昇! 因為食唔到太多味噌味!
但質感同奶油乳酪南瓜的一樣, 一流!!!

至於環境方面, 舖位比較細, 得5-6個座位! 可能有d迫, 但同師傳既距離就十分近, 好有親切感~
佢地會自己介紹d套餐俾你知~ 溝通完全冇隔膜!!
另外我發覺佢地既外賣包裝十分有特色!! 連一個外賣包裝都設想周到, 真係一間有誠意既店舖!!

整體來說, Beautifood既食物有特色之餘又好味! 兼且十分健康!! 絕對適合怕肥人士!
食多左都冇罪惡感啦!!! 有機會我會再來試其他寶老團!!!!
$78 (Tea)
鮮味尼斯
豉椒牛肉宝老團!!!
三色TACO
洋蔥奶油牛肝菌
奶油乳酪南瓜
味噌茄子
  • 三色撻哥、豉椒牛肉寶老團、鮮味尼斯