2009-11-10
今日係炮台山做完野,沿住電氣道一直行行行,鬼咁肚餓,只係想快D坐低食個LUNCH,見到呢間日本野午餐幾平,好似幾好咁,就入左去啦。Lunch有多款選擇,價錢由四十幾至九十幾不等。我有兩樣野想食,第一個係牛肉火鍋,第二個係壽司定食,最後我選擇左後者。等左大概10分鐘都唔駛就有野食黎啦。原來壽司定食有碗烏冬跟。個烏冬個湯幾好飲,清清地,相反個烏冬就一般啦,唔彈牙,無咩口感。但個壽司定食幾好喎,有大概十件到,賣相都幾靚呀。刺身解凍得剛剛好,好多時刺身解凍得唔夠好難食,而且佢D刺身亦都算肥美,真係唔錯。個人覺得大部分都好食,例如瀨尿蝦,三文魚,醋鯖魚等。油甘魚最正,又肥美又甘香,唔錯! 個玉子都唔差架,佢唔會過甜,而且佢有D醬汁,食落去好夾。食完個定食,佢仲有粒糯米糍送添,係芒果味。埋單$52,唔收加一,真係一個唔錯既選擇。我走既時候大概係一點幾,出面都有六七個人係度排緊隊。下次再黎食下佢個牛肉火鍋先。=)