2020-05-06
本身都好少食印度餐,尤其係特登去印度人開嘅地道餐廳,對上一次都有五年。呢次黎到平民地方深水埗試下,地點好就腳,但唔起眼,係一間日式餐廳隔離,唔留意嘅都可能會skip左佢入面環境話你知佢真係接近冇乜裝修,裝飾同設計都係近零,完全同一間小食店無異,不過有陣咖哩味,你就清楚明白晒選擇都唔少,先黎Samosa咖哩角,呢個係素嘅,餡料係薯茸,$14有兩隻都算抵食,外脆內軟真係好滋味咖喱我地叫左牛腩,一樣係好好味,不過睇落似港式咖喱汁,不過至少佢真係比左六舊有多你,唔係牛肉片,而且好淋,做得好入味薄餅唔係Naan Bread,感覺差少少,不過佢都好食,口感煙靭,好似有8塊咁多叫多個飯食,什菜Biryani,味道香濃,中間有一舊大椰菜花同薯仔,我覺得佢可以切返細粒啲,賣相同味道掂,只係兩大舊菜扣少少分除左環境,食物質素係幾好,建議大家都試下叫個甜酸,佢係乳酪,女朋友話想叫多杯添,但唔好叫奶茶,我飲落仲差過港式,可能我飲唔慣掛。。。