2018-12-18 76 views
今日同朋友去左將軍澳打波,打完波筋疲力盡,超級肚餓,成日聽觀塘好多美食,好多工廈都有穩世美食,川菜最近好似好出名,雖然聽到川菜都好驚會好辣,不過朋友好食得辣又好想食,今次就陪佢試下間川菜私房菜餐廳唔易搵,要係13樓再行樓梯上一層,就見到呢個易拉架入到餐廳,地方不算大,容納到三張大檯招牌菜間餐廳專做私房菜,有不同套餐,價錢不算貴叫左個前菜拼盤,有海折、雲耳、皮蛋、秋葵,味道少辣岩岩好,食完即係開晒胃之後黎左個湯,好大碗,好足料有我最愛既蟹拑,好香脆,有蟹味黑胡椒蝦,蝦幾大隻又新鮮,肉質彈牙,好惹味,雖然辣辣地,不過接受到,好正本身朋友想食水煮魚,不過驚太辣就叫酸菜魚,魚幾滑,好食,加左少少辣,個湯可以當湯飲最後黎左個菜,有好多蟹肉係上面,正總括黎講,餐廳食物質素不錯,有機會再encore
餐廳唔易搵,要係13樓再行樓梯上一層,就見到呢個易拉架
入到餐廳,地方不算大,容納到三張大檯
招牌菜
間餐廳專做私房菜,有不同套餐,價錢不算貴

之後黎左個湯,好大碗,好足料
有我最愛既蟹拑,好香脆,有蟹味
最後黎左個菜,有好多蟹肉係上面,正
總括黎講,餐廳食物質素不錯,有機會再encore