2022-11-21 284 views
成三年冇去過日本🥲,要止渴唯有喺香港到搜尋一啲好味嘅日式餐廳止住渴先🥹 同樣係日本達人嘅朋友介紹我嚟到火炭嘅相馬日式火鍋店食火鍋同串燒放題,一解思鄉之苦🤪以下為特別推薦之食物✅✅牛肉韭菜卷串燒串燒燒到好香,牛肉燒得啱啱好,鎖住咗肉汁,韭菜又吸晒牛肉嘅味道食落去好爽口又多汁,又有韭菜車尾,又有牛肉既肉汁味 delicious 🤤 ✅單骨雞翼勝在有多種唔同嘅口味,佢總共有七種唔同嘅口味,甜酸辣鹹味都有齊,任君選擇,我就食完辣再食甜,中和返個味道😋✅蕃茄湯+美國牛肩胛+豚肉如果你鍾意食蕃茄牛肉烏冬,呢一個配搭對你嚟講會係最佳食法🤪因為我本人都好鍾意食蕃茄同肉,佢嘅蕃茄湯好足料,所以酸酸嘅湯底帶出左牛肉濃郁嘅味道,酸味開胃令人想食多幾碟🙆🏻‍♀️✅季節大閘蟹秋季離不開大閘蟹,頭一次食大閘蟹真係好令人回味🤩 蟹膏滑滑溜溜又香甜,再配上鮮甜既蟹肉,真係令人愛不釋手🤲🏻餐廳店員好友善,知道我哋好多年冇去日本,都用一啲日文嚟同我哋打招呼,等我哋感覺置身於日本之中🤣真係多謝你哋咁friendly呀🥰

以下為特別推薦之食物✅
✅牛肉韭菜卷串燒