#港女覓食到元朗大陸雖然食烤魚好抵,但係香港嘅烤魚都有吸引之處,就係可以再揀邊爐料,令到烤魚更加吸引🤩✨毛血旺烤魚 小麻小辣 $359揀左江團魚,貪佢啖啖肉又較少魚刺。而且呢款烤魚入面配料勁豐富(有蓮藕、薯仔、青瓜、午餐肉、牛柏葉、鴨血等)唔洗補錢再加黎食,感覺變相抵食好多🤭烤魚做到肉質嫩滑,湯底夠濃味,仲會越烤越濃味,食到最尾就會覺得好咸🤣邊爐配料我加左萵筍仲有邊爐粉,邊爐粉即係寬粉😂不過放落去,就覺得係吸油多過索到陣烤魚味,個人覺得個粉可以唔加🙈✨傳統炸酥肉 $52熱辣辣食嘅係最好食,攤凍咗之後嘗試放入烤魚度烚下佢至食,不過外邊層皮會吸曬油😂無咁好食。✨烤茄子 $36蒜蓉味道好濃,茄子唔會烤到好乾。✨冰爽葡萄紅柚 $36解渴,飲到有少少紅柚嘅苦澀味。✨芒果沙冰 $39還可以,不過味道有啲似假嘅芒果味。餐廳座位寬敞,而且設有九點後優惠套餐。✨總結人均消費💸:$300/1人味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑 質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 烤魚工房 (元朗)📍元朗教育路54-66號順發大樓地下及1樓::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧::
#港女覓食到元朗

✨毛血旺烤魚 小麻小辣 $359
唔洗補錢再加黎食,感覺變相抵食好多🤭

✨傳統炸酥肉 $52

✨烤茄子 $36
蒜蓉味道好濃,茄子唔會烤到好乾。

✨冰爽葡萄紅柚 $36
解渴,飲到有少少紅柚嘅苦澀味。

✨芒果沙冰 $39
還可以,不過味道有啲似假嘅芒果味。

餐廳座位寬敞,而且設有九點後優惠套餐。

✨總結
人均消費💸:$300/1人
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴 烤魚工房 (元朗)
📍元朗教育路54-66號順發大樓地下及1樓

::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#foodholiceatdiary #foodielife#元朗美食
#元朗烤魚