2020-02-20 177 views
突然間好想食酸菜魚所以搵到呢間新開嘅餐廳!主打酸菜魚,其實主菜真係只得酸菜魚,所以真係非誠勿擾。選擇少,所以好快揀好,佢個魚有得揀辣或者唔辣,但無問我哋要咩辣度,而佢default個辣度都唔算好辣,不過唔食辣嘅朋友應該食唔到。講返正題,酸菜魚真係唔錯,魚好滑,完全唔腥,雖然食唔出佢用咩魚,但似幾新鮮嘅。啲酸菜都好好食,味道似大陸出名嗰啲酸菜魚,而且價錢非常合理,人均消費$150,講真,係香港食過十幾二十間酸菜魚,呢間會係我嘅頭三位。小食叫左皮蛋,無乜特別,某連鎖米線店個皮蛋好食啲。反而野飲方面啲冷泡茶幾好飲,不過呢間餐廳好似無酒類,想酸菜魚送酒嘅人要留意啦。
突然間好想食酸菜魚所以搵到呢間新開嘅餐廳!
酸菜魚加大
尖椒皮蛋