2020-11-11
本身我地兩個人諗住去一間西餐廳食晚飯,點知去到啲位俾人book晒,要等到八點九先有位。後尾喺附近搵嘢食,見到呢間小松鼠🐿️嘅二人套餐幾啱食同價錢唔太貴就入咗去。職員好有禮貌,似係高級餐廳既職員咁👍🏻👍🏻。我哋嗌左set a 黑松露薯條,西西里炸魚墨汁扁意粉同手打安格斯牛肉漢堡,同埋兩杯凍朱古力,成個set $178包埋餐湯同蒜蓉包,凍飲就加$4首先嚟咗兩碗蘑菇湯同兩塊蒜蓉包配醬🍞。蘑菇湯用一個淺碟裝住,分量唔算多,蒜蓉包烘得幾脆,個醬酸酸地幾開胃,不過就唔係好似平時嘅芝士味。係個staff收起啲嘢嘅時候先知係cheese。之後嚟咗黑松露薯條🍟,薯條既份量同平時嗰啲小食差唔多,一黎到都聞到幾香黑松露味🍄。之後再嚟咗魚柳墨汁扁意粉,個擺盤幾靚,魚柳上面有蕃茄醬,之後再有啲芝士碎。魚柳嘅份量一般,但係外脆內軟,外面炸得酥脆,入面唔會乾爭爭,幾好食😋。扁意粉嘅墨魚汁都幾多同有幾舊墨魚同蘑菇,其實無expect會有墨魚喺入面🤫,同埋黎到熱既,唔錯👍🏻食食下就黎左手打安格斯漢堡🍔,都幾大個,本身以為得個包,點知仲有埋沙律菜同薯條🍟,好大份,男仔食都唔會唔夠飽。啲薯條仲要熱辣辣🔥,岩岩炸起,好新鮮!沙
職員好有禮貌,似係高級餐廳既職員咁👍🏻👍🏻。
食食下就黎左手打安格斯漢堡🍔,都幾大個,本身以為得個包,點知仲有埋沙律菜同薯條🍟,好大份,男仔食都唔會唔夠飽。啲薯條仲要熱辣辣🔥,岩岩炸起,好新鮮!沙律菜就普通沙律菜咁正正常常🥗,但都幾多!
個漢堡包烘得幾脆,入要有牛肉,煙肉,蕃茄,芝士同菜,好大個,味道都唔錯!
總括黎講,成個set都幾好味,又熱辣辣,而且好大份,性價比好高
而且,埋單既時候發現唔洗加一,感覺更加抵!
另外,餐廳職員十分有禮貌同專業,建議小松鼠可以收返加一!
所以,我會再去小松鼠幫襯。
相比起之前食既茜廊,茜廊嘅野食係伏中之伏,黑松露薯條嘅醬好似溝左醋咁,有怪味,而我自己整既意粉雖然無餐廳既水準,但都比茜廊好食好多,而且價錢又貴,仲要加一,真係好差!