2023-08-01 27 views
近利東街嘅一間拉麵店,晏晝佢都排緊長龍,入面舖位唔算大,但係都坐滿左。佢嘅拉麵都幾有特色,今日就揀咗兩個比較特別嘅拉麵試吓柚子拉麵喺餐廳嘅新口味,佢有檸檬味,同埋柚子味嘅拉麵,都幾特別,我就試吓柚子味,一上到黎個湯已經好香濃好清新,仲有啲柚子絲喺上面,面可以揀大中世,如果中就係普通嘅拉麵,細就係幼面,我揀咗幼面,口感都唔錯。加埋紫菜、溫泉蛋、豚肉,成個拉麵都好出色!值得一讚鮪魚拉麵好香濃嘅魚湯,定係唔會有雨嘅,所以佢額外都配咗豚肉同溫泉蛋,仲有其他配菜!鍾意食魚嘅人一定會鍾意個湯,因為佢個魚味好突出,睇得出佢用心熬製餃子日式煎餃,入邊係豬肉餡,外皮脆博博,配合埋日本嘅醋,食完都有啲唔夠喉!

柚子拉麵

鮪魚拉麵