2021-09-15
今次又係同h先生係新蒲崗搵嘢食🥳呢間餐廳比較遠少少唔近地鐵站 如果咁啱有巴士喺附近落會近啲😗 舖頭入面都唔算太大 算係一間小Cafe 不過入邊嘅裝修都幾靚 好文青feel~~ lunch time都比較多人食 都要等位!!-紐西蘭西冷扒(8安士) 配沙律薯條 價錢: $138(3/5分)⭐️⭐️⭐️ (可以升級黑松露薯條 + $5)今次餐湯係紅菜頭湯 另外仲配一份小沙律🥗我哋叫咗七成熟西冷扒🤤不過嚟到嘅時候就有少少失望ಥ_ಥ黎到好似well done咁(・_・; 所以肉質比較難咬 煎得太熟啦 入面都唔算太多肉汁 好乾身🙁🙁不過值得一提嘅係啲薯條(≧▽≦)黑松露薯條又熱又香 黑松露嘅味都好重😈😈薯條應該係即炸既 所以都等咗一陣先嚟到 拎上手熱辣辣 咬落去好脆😋😋正啊-黑松露蘑菇忌廉意粉 價錢: $78(2/5分)⭐️⭐️ 點解我要比咁低分 因為真係超級超級超級鹹🥲🥲🥲唔知係唔小心放得太多鹽定一時失手 定係點😂我哋兩個人都覺得好鹹 唔單只係重口味咁簡單 黑松露味都有味既 但真係鹹到好難食😂😂 份量本身已經唔多 一個人嚟講都覺得真係偏少ಥ_ಥ 2個人加埋大概200幾左右 覺得lunch黎講 加埋食
-紐西蘭西冷扒(8安士) 配沙律薯條 價錢: $138
(3/5分)⭐️⭐️⭐️ (可以升級黑松露薯條 + $5)
今次餐湯係紅菜頭湯 另外仲配一份小沙律🥗
-黑松露蘑菇忌廉意粉 價錢: $78
(2/5分)⭐️⭐️
2個人加埋大概200幾左右 覺得lunch黎講 加埋食物既質素真係完全唔值呢個價錢 兩個人食完都唔夠飽😟😟唔太推介呢間餐廳