2015-06-10 4011 views
又係買餅嘅時候,呢間在北角好出名!但一直都未試過,今日經過,店面好大,近門口桌椅唔迫,無播音樂!感覺可以靜靜地傾談,店內圍放了雪櫃及茶檔,黃色裝修好亮麗!揀了兩件餅,店員好好笑容幫我包起,瓦通紙盒簡單,尺寸剛好,店員有用膠紙黏實,唔會走位,用八達通比錢,仲好好笑容送我出去!Passion fruit Mango($40)鮮黃色好亮眼,一向喜歡熱情果嘅清新味道,但有時會太酸,呢間掌握得幾好,酸酸甜甜,,不過中央嘅芒果肉雖然厚肉,但太淋!餅底又好硬!Rose($40)花味甜唔好難掌握,太濃會好似食沐浴露,太淡又唔出味,呢間清淡,唔假,外面玫瑰花啫喱彈牙,中央莓味蛋糕酸甜,又帶出花味!旁邊一圈花生碎增加口感,好味!幸福其實好簡單!

Passion fruit mango
Rose
幸福其實好簡單!

2015-06-05
TakeAway
$40 (Tea)