2023-11-04
同事知我鍾意打邊爐,懶神秘咁叫我放工同佢一齊dinner食,話我一定會鍾意,又話勁抵食。😋原來佢join左個E-PASS,佢話比$999可以一個月任食美國牛肩胛放題,如果我哋每晚食,每一餐都只係$45左右,真係勁抵!如果想食到升一級嘅靚牛肉,都只係加$39!呢個價錢真係食幾次都抵番晒,最緊要係每晚去開餐,唔洗買餸、唔洗煮飯、唔洗洗碗,慳返好多精神同時間!🥹每晚8點開始,放工去食時間啱啱好!同行嘅朋友仲有85折,真係好抵食!💯餐廳樓底高,感覺開陽,坐得好舒服。攞咗位,即刻行過圈影吓相。放醬料嘅地方好乾淨好整齊,🥦🥬🌽🍄雪櫃入面嘅蔬菜、丸類、菇類食物款式都好齊全,嘢飲種類都好多。🧃湯底要左昆布鰹魚清湯+蟲草花雞白湯,任食放題除咗美國牛肩胛,🐮🐔🐷🐑仲包埋雞肉、豚肉、羊肉卷等等。🐮個牛肩胛厚薄適中,牛肉味重。🐑羊肉卷好彈牙,又無羶味。打完邊爐我最鍾意就係甜品corner,呢度嘅雪糕有唔同嘅topping自由配搭,so sweet!! 🍨餐廳嘅waiter服務都好好,一有時間就會留意我哋個煲洗唔洗加湯,好貼心又有禮貌。