2020-03-09
今日特登去粉嶺買野,係附近搵下有咩黃店👀結果發現到呢間係車站附近既餐廳🍴睇餐牌📔發現價錢都偏貴,苦惱之際見到餐廳門口棟左個牌,話有是日精選,$50有野食有野飲(但留意我唔知點解收錢果陣係收左$55,但都ok),而今日既精選分別係蕃茄醬硯肉天使麵+閃粉菠蘿特飲,見咁抵於是果斷叫左呢個餐😤首先係飲品黎到先🍸一見到藍色真係嘩一聲,估唔到菠蘿特飲係藍色🌀侍應話要攪混先好像,飲落似阿波羅果條藍色既菠蘿雪條味,幾正,而且我鐘意藍色,都幾特別幾靚。之後大約十分鐘蕃茄醬硯肉天使麵就到🍝。本身我唔識分天使麵同意粉,好似只係一個幼少少,平時我都只會簡意粉。但今次個天使粉煮得好正,軟硬適中,仲要吸哂蕃茄汁🍅香濃既味道~另外配料有草菇同硯,硯係連殼上食落有d麻煩,最好可以只上硯肉啦!不過個硯真係都鮮味冇雪藏味,值得一贊👍🏻👍🏻👍🏻。 總括黎講,$55呢個價錢幾抵食😛,同埋真係好味道既!不過真係唔知點解最尾多左5蚊出黎🤔~.Follow me: @Mrchickenhk
Follow me: @Mrchickenhk