2022-10-19 107 views
天氣終於轉涼,係時候打邊爐啦!今次幫襯呢間新店新開張,位置油麻地旺中帶靜既位置。餐廳除左地面之外,樓上亦有位。職員態度有善,服務周到。油麻地又多一間好餐廳,真係好呀。泰國椰子雞鍋職員成個椰青攞出黎喺你面前倒椰青水,即刻想像到椰青水嘅清甜味,勁正。有好多雞肉,雞肉嫩滑,雞皮彈牙。我最鍾意佢切好一片片椰肉放埋落去煲,煮熟左既椰肉好淋好滑溜,仲充滿椰味!食完雞飲完湯,就可以叫職員加火鍋湯底開始打邊爐啦!脆鯇魚片色澤好靚,放落去滾兩滾好快就捲起,不過鯇魚一定要淥熟先好食呀!鯇魚肉質結實,清爽脆口,果然係適合用黎打邊爐。新鮮第一刀新鮮豬肉,所以唔係雪藏貨。豬肉豬味濃郁,肉質彈牙而不靱,無肉筋,脂肪分佈均勻。

天氣終於轉涼,係時候打邊爐啦!

泰國椰子雞鍋

食完雞飲完湯,就可以叫職員加火鍋湯底開始打邊爐啦!

Type of Meal
Dinner