2023-07-12
今日約咗朋友去尖沙咀飲杯嘢,係金馬倫道搵到間餐廳酒吧氣氛真係好好。Club Revel , 上到餐廳酒吧環境氣氛非常好,裝修到disco一樣,好Cyber ,最啱我呢啲鍾意飲酒聽歌嘅人。餐廳有一大個電視熒幕,好適合唱歌搞派對。喺度坐低傾偈飲嘢感覺真係好舒適放鬆。士多啤梨藍莓cocktail , 果味好香濃,入口味道清新,甜甜地好易入口。食物方便做點咗鵝肝多士,鵝肝煎到啱啱好,用多士夾住嚟食減低油膩感,鵝肝入口口感幼滑,油脂豐富,入口即化。食完件多士飲一啖cocktail真係好正。燒青魚,淋上少少檸檬汁,鹹中帶酸又開胃又好味,青魚皮煎到脆卜卜特別香口,魚肉仲係好結實食落去魚味香濃。燒厚切牛舌, 牛肉味香濃,牛舌肉質嫩滑,加咗少少芝麻,令味道更有層次,牛舌夠厚咬落去好有口感。