2023-06-30 126 views
紅磡呢面不嬲都有好多好野食,不過呢間新開既泰國野細鋪一直吸引住我,其實呢d細鋪都好有特色,呢種鋪頭賣既食物我通常都覺得比起可以坐低食既大鋪更加出色,好有去到泰國果d街邊檔既味道。見到佢係泰國人開既應該都唔會差,所以我今日忍唔住就買左返屋企食,果然無論款式同味道都真係好特別,好值得一試。首先呢個鬼汁已經好特別,其他地方好少機會食到,佢有燒肉,豬雜,鵪鶉蛋,肉餅等等,餸既款式都幾多份量都唔少,湯底味道好特別,好有泰式既味道,粿粉又係好特別,好出色值得一試。之後叫左5串串燒,其中有個泰北腸有少少酸酸地既味道,好正好特別,燒腩肉皮脆肉嫩,牛肉都好重牛味,雞腎牛筋丸都唔錯,最正係佢個醬真係好好味。最另我有驚喜既係燒賣,個肉好好味,個汁又係非常特別,未食過咁好食既燒賣。呢間thai hungry一定要再食。