2021-02-10 39 views
今日晏晝請左半日假,收工後約左個朋友係旺角食lunch,放假mode決定食好啲啲🤣我地叫左份香茅燒烏頭,咸魚炒芥蘭(我兩日無食過菜🤦‍♀️)同埋串燒雞牛豬配香辣炒飯套餐(配餐湯同飲品)✌️餐湯係雞湯,似平時食海南雞飯配果隻湯,清甜唔油膩👍以往食泰國菜既烏頭通常都係明爐煮,今次就試下越式煮法👉燒~烏頭一上檯就聞到超級香!雖然係燒但就算就咁食唔點汁都唔會乾身,肉質依然嫰滑,點埋酸辣汁食就係另一種風味,更加開胃😋咸魚炒芥蘭嫰綠爽脆,芥蘭唔會有澀味,咸魚味好香好濃郁👍串燒雞牛豬配香辣炒飯有齊晒三款肉岩晒我呢個三心兩意既人🙊串燒燒得好靚,每樣一串加埋D飯其實份量都唔少😮雞肉好滑,炒飯乾濕度岩岩好,呢隻辣真係幾香唔係一味死辣,非常惹味🤤期間見到有其他客人叫左個賣相勁靚勁吸睛既蝦,好似好吸引,下次要試下😁 原來宜家出左到會,其實我覺得新年一班人食呢啲仲吸引過盆菜🤣

餐湯係雞湯,似平時食海南雞飯配果隻湯,清甜唔油膩👍

以往食泰國菜既烏頭通常都係明爐煮,今次就試下越式煮法👉燒~

咸魚炒芥蘭嫰綠爽脆,芥蘭唔會有澀味,咸魚味好香好濃郁👍

串燒雞牛豬配香辣炒飯有齊晒三款肉岩晒我呢個三心兩意既人🙊
串燒燒得好靚,每樣一串加埋D飯其實份量都唔少😮

原來宜家出左到會,其實我覺得新年一班人食呢啲仲吸引過盆菜🤣
2021-02-10
$167 (Lunch)
  • 咸魚炒芥蘭
  • 串燒(雞、牛、豬)配香辣炒飯套餐
  • 香茅燒烏頭
  • 串燒