2016-07-01 325 views
海南雞飯係我嘅至愛 好多地方嘅海南雞飯我都食過但一路都未搵到一個好特別嘅海南雞飯一次朋友嘅偶然情況下一齊去左一間餐廳到試一試佢哋嘅海南雞飯海南雞飯上檯時鋪排得好靚整整齊齊 放得好靚仔加上配埋三種調味料任君選擇食得海南雞飯當然要配埋佢嘅雞油飯啦俾油飯本身好香口 一啲都唔油膩一粒一粒晶瑩剔透咬落去好有口感又唔會太林 識得出雞嘅精華喺曬啲飯到咬落去好有感覺賞蝶極海南雞半肥瘦肉質唔係好嫩滑 啱啱好熟曬對於我哋呢啲識得煮飯嘅人 知道雞肉要啱啱好雞骨就未必太熟所以上枱時我發現咗佢嘅雞骨係比較少 相信係老闆一個小甜心下大家見到比較血汗嘅雞骨會有所驚嚇超正超特別牙所以一向都係食嘅我一次過數清曬d上面嘅嘢食一定會再返兜
海南雞飯
2016-06-10