好耐冇食過泰國菜,咁岩約左朋友係九龍城,於是朋友就介紹話九龍城泰國菜好正,搞到好耐冇食過既我都想心郁郁想食下,但行咗幾轉,見到好多間泰國菜,都唔知入邊間好,最尾朋友就話佢之前食過呢間昭柏耶幾好食,最後就入咗去。因為得兩個人,而且朋友係女仔,所以叫嘅嘢食唔多,叫咗三樣就算,諗住唔夠再叫但係最後竟然食唔哂...第一樣:黃咖哩軟殼蟹其實覺得間間黃咖哩都差唔多,呢間都無咩特別,正正常常咁,唔同嘅係呢間食落有小小辣,對於驚辣嘅我都還可以接受,幾惹味。軟殼蟹則唔係太熱,好似翻炸過咁,不過都還可以。第二樣:薄餅食泰國嘢一定要叫咖哩,叫完咖哩就一定要搵嘢送,是常識吧!薄餅雖然平平無奇,但點完咖哩就好似好似畫龍點睛,為一幅畫加多個絕頂標題一樣,食到我lamlam脷!第三樣:椰皇海鮮焗飯以為係平凡嘢,但原來係堅料,椰味十足,不過等候需時,果陣食完薄餅已經勁飽,但因為太好味,個胃頂到上頸都食埋佢!總分:75/100

第一樣:黃咖哩軟殼蟹

第二樣:薄餅

食泰國嘢一定要叫咖哩,叫完咖哩就一定要搵嘢送,是常識吧!
第三樣:椰皇海鮮焗飯

總分:75/100
2015-02-11
$150 (Dinner)