2013-05-02
之前食過盤菜, 今次襯五一去荃灣睇完隻黃色巨鴨, 一眾友好買埋海鮮黎呢度晚餐啦~士多啤梨骨, 酸酸甜甜, 真如其廣告話, 初戀的感覺... 我就FEEL唔到, 夠入味夠唸, 送啤酒一流, 骨都吮埋.小炒王, 蒜芯夠嫩口冇渣, 加入魚仔腰果等等猛火上枱, 眾肉中的一點綠, 冇法, 一枱食肉飲酒獸.豉椒聖子王, 來料加工, 收費相宜, 最重要係大廚功夫好, 否則你比幾靚料都冇用, 剛剛熟, 又夠味, 又不失本身鮮味.蒜蓉粉絲蒸象拔仔, 來料加工之2, 都係夠料夠味又剛好熟, 仲有來料3魚鮑魚仔, 來料4東風螺, 掛住食冇影相.炸大腸, 又一大排檔至食到之作, 外脆內軟, 入味冇異味, 又係送酒菜, 連舊那間泉X居都冇佢咁有火侯.椒鹽九肚+油浸荀殼, 又係考功夫之作, 做到皮香脆, 剛熟, 入面肉汁依然, 魚肉仍然鮮味.青衣火鳳鮮, 招牌菜之一, 台式雞煲, 少少麻, 少少辣, 同紅磡出名那間有得FIGHT, 佢入面有樣獨門武器, 真係超正! 送生菜一碟, 正好中和一下咁多肉食.
豉椒聖子王, 來料加工, 收費相宜, 最重要係大廚功夫好, 否則你比幾靚料都冇用, 剛剛熟, 又夠味, 又不失本身鮮味. 蒜蓉粉絲蒸象拔仔, 來料加工之2, 都係夠料夠味又剛好熟, 仲有來料3魚鮑魚仔, 來料4東風螺, 掛住食冇影相.
炸大腸, 又一大排檔至食到之作, 外脆內軟, 入味冇異味, 又係送酒菜, 連舊那間泉X居都冇佢咁有火侯. 椒鹽九肚+油浸荀殼, 又係考功夫之作, 做到皮香脆, 剛熟, 入面肉汁依然, 魚肉仍然鮮味. 青衣火鳳鮮, 招牌菜之一, 台式 雞煲, 少少麻, 少少辣, 同紅磡出名那間有得FIGHT, 佢入面有樣獨門武器, 真係超正! 送生菜一碟, 正好中和一下咁多肉食.