2019-04-26
今晚同好耐冇見既朋友一齊食飯,之前行過呢條街見到呢間韓燒好似幾吸引,既然今晚有幾個人食,所以就預訂了這間餐廳試試。餐廳不算很大,牆身畫滿了彩色的街頭畫,感覺很新潮。每枱的爐上都有抽煙系統,所以成間餐廳都唔會好大油煙味!一坐低店員便為我們倒入泡菜蛋,還有小食芽菜、紫菜和泡菜!還有生菜俾你夾牛肉食!看過餐牌後,點了個牛肉拼盤和其他燒物。和牛拼盤($458),呢個和牛拼盤都幾大盤,每款牛放在牛牛碟的相應部分,可愛又吸睛,用黎影相打卡一流呀!和牛拼盤包括了美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊和澳洲和牛舌。有些款式有3片,有些有1-2片,所以我地3個人唔係個個都可以食到唔同的部分。牛舌是薄切,只需要燒一陣就可以食了,食落爽口。肉眼和牛頸脊油脂分配平均,入口即溶,非常惹味。和牛肝($88),這款是餐廳推介的,牛肝最好放在爐的即邊位置燒會比較好,因為肝要煮熟食會比較好,如果放在中間位置燒的話,表面會好快燶,而入面會未熟。烹煮的時間一定要預得好,如果唔係牛肝會變得太乾唔好食!幸好兩串都燒得剛剛好,食得時候還有肉汁!宮廷炒年糕
一坐低店員便為我們倒入泡菜蛋,還有小食芽菜、紫菜和泡菜!還有生菜俾你夾牛肉食! 看過餐牌後,點了個牛肉拼盤和其他燒物。
宮廷炒年糕($88),因為朋友唔食得辣,所以叫左少少少辣。年糕煙韌,配埋韓式辣醬,非常刺激味蕾!
這裡其實也有套餐,不過我們3個女仔唔食得太多,所以選擇了散叫。食物質素都幾好,而且又唔算太貴,可以再次光顧!