2018-12-12
終於到左周末,必備既節目就梗係周圍搵好野食啦。諗起好耐都無食燒肉,一於就同朋友中午黎依度食返餐靚靚燒肉先。 依排天氣轉涼,食燒肉真係岩哂。中午黎到都有唔少人已經燒緊,打開份menu,中午既lunch set 都好抵食,由100蚊左右到200元左右的套餐都有,就算唔燒肉都有壽喜燒,款式幾多而且價錢都好吸引。睇完之後,我朋友點了三色和牛定食,我就點了自選燒肉午餐。 點完餐之後過左無幾耐,服務員就拿了前菜來,有沙律及熟牛舌片,再加一碗面豉湯。 跟住主菜終於到啦,依set係我既自選燒肉午餐,上面個四片係牛舌,左下角係牛紅肉,隔離係牛胸外腹。牛紅肉同牛胸外腹係有醬肉調過味。 至於我朋友既三色和牛定食,左至右就係上牛排肉、肩眼肉及牛排肉。和牛色澤鮮美,油脂分佈平均,望到都流口水。 整反張團體照先。 跟住就開始燒啦,燒完一邊到第二邊,爐面唔易痴住塊牛,唔錯。首先燒和牛先,牛香而且肥美,但因為無咩調味的關係,可以適量加一些鹽或黑椒調味。跟住就燒我既自選燒肉餐既牛紅肉,因為調過味的關係,燒完唔使再點醬就夠味。 套餐仲包埋兩杯餐飲,加一之後每位都係250元左右,中午抵食之選!
依排天氣轉涼,食燒肉真係岩哂。中午黎到都有唔少人已經燒緊,打開份menu,中午既lunch set 都好抵食, 由100蚊左右到200元左右的套餐都有,就算唔燒肉都有壽喜燒, 款式幾多而且價錢都好吸引。 睇完之後,我朋友點了三色和牛定食,我就點了自選燒肉午餐。
整反張團體照先。
跟住就開始燒啦, 燒完一邊到第二邊,爐面唔易痴住塊牛,唔錯。首先燒和牛先,牛香而且肥美,但因為無咩調味的關係,可以適量加一些鹽或黑椒調味。跟住就燒我既自選燒肉餐既牛紅肉,因為調過味的關係,燒完唔使再點醬就夠味。