同姊妹睇完bridesmaids裙,係附近搵間餐廳食晚餐,我地既準新娘推介呢間上海菜。餐廳都幾大幾舒適,我地坐近玻璃窗,睇到出面既人行過,頭上既吊燈好靚,好有格調。餐牌超多選擇,有選擇困難既我地揀左超耐,揀左好多野食蘆筍配蒜泥白肉係幾新鮮既配搭,塊豬腩肉切得唔升好薄,但幾彈牙幾爽口,加埋d醬同埋蘆筍一齊食very good。花雕醉雞脾一上檯就聞到陣陣酒香,未食先醉,雞肉都算滑,酒味濃,又幾入味四川擔擔麵,不過不失啦,比起其他菜式冇咩驚喜霸王炒飯,炒得粒粒分明夠乾身,d配料切得夠細,都幾好味小籠包皮薄餡靚,多汁,肉味鮮甜呢個係重點推介:黑糖醬醋排骨個醬汁整得超惹味,係出邊食唔到既,原本甜酸骨已經好正,呢個加埋黑糖係真係食到欲罷不能

餐牌超多選擇,有選擇困難既我地揀左超耐,揀左好多野食

四川擔擔麵,不過不失啦,比起其他菜式冇咩驚喜

霸王炒飯,炒得粒粒分明夠乾身,d配料切得夠細,都幾好味

小籠包皮薄餡靚,多汁,肉味鮮甜

呢個係重點推介:黑糖醬醋排骨