2014-11-29 1326 views
聽講尖沙咀有間老字號既粥舖, 今日要去試吓, 我點了碗豬肝肉丸粥及蝦腸, 再叫多碗凈雲吞, 好快已經送到, 碗粥既粥底非常綿, 一定吾係好係酒樓果D磨爛D米跟住煲一煲果種, 最特別係D肉丸, 好彈牙, 加上食落有濃郁既豬肉味, 好新鮮, 同周圍買到既不同, 我問老板原來係自家製的, 好有心思, 仲有蝦腸D蝦好新鮮, 另外腸粉好好味, 原本係傳統既布拉腸粉, 好少地方用D果方法, 腸粉特別有質感, 又香又滑, 而且這些師傅應該好難搵到潻,  最後係碗雲吞, D蝦好新鮮不在話, 連豬肉都係手切, 食落係好味好多, 估吾到一間普通既粥店茶餐廳竟然有這樣水準, 而且好經濟, 埋單$89, 我一定會介紹給朋友, 這是一間用心去做生意既餐廳, 等位都係值得的。
2014-11-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Breakfast)
  • 豬肝肉丸粥及蝦腸