2021-09-10
上次黎將軍澳發現海邊呢頭幾靚,決定要得閒過黎再戰!今次去左Monterey place 果邊,揀左間串燒食個靚lunch🤩呢間日式串燒店,裝潢設計以日本簡約風做主題,牆上用左日本酒黎做裝飾,而且成間舖用淺色做主調,令人好舒服😌午餐有啲lunch set都幾抵食,由幾十蚊到百幾蚊不等,我地點左個蟹膏蟹肉蟹籽丼套餐,有埋麵豉湯、前菜、沙律同茶碗蒸!丼飯勁足料,而且好新鮮,蟹肉夠鮮甜,蟹膏好新鮮,完全唔會腥👍🏻加埋啲小食,一個人我估我食唔晒🙈另外,我地仲叫左呢到主打既串燒,除左啲肉類之外,呢到仲有一啲比較特別既串燒,岩晒我口味!我地揀左燒雞心、雞心喉、青椒仔同雞胸軟骨。如果要我比分,我會比80分,全部都燒得好好食,只係青椒仔比較多木魚絲🙈🙈雞心、雞心喉呢類冷門內臟,佢地處理得好好,有種鮮味之餘,唔會覺得腥,調味亦唔會過喊,送啤酒真係超爽🍻雞胸軟骨就正常發揮啦!食得出,食材本身靚,所以用小小鹽燒就好好味😋最後就係有偽韓仔最愛既枝豆,佢而家已經識得自己咬佢出黎喇,媽媽同婆婆只配給到一個粒試味,成碟佢食晒😆呢到仲有兒童餐,我見好多人都帶埋小朋友黎食,等等地下次又叫黎試下先食完過隔離行埋donki
食完過隔離行埋donki ,真係好似返左去日本咁🥰