2023-02-01 273 views
平時一向都會支持黃店,有朋友喺外國返嚟,佢係我俾佢嘅食店名單上揀咗呢間雞煲店,心諗,黃店加上開飯食評唔錯,就試吓啦。冇影好多相,因為只係想快啲食完眼前嘅嘢,快啲走,我哋叫咗以下嘅食物:半隻雞煲: 咸,叫左小辣但黎到好似中辣噤,食到個胃好唔舒服。養生藥膳湯: 從來未試過食雞煲加湯要加錢,今次真係嚇咗一嚇。店員推介話藥膳湯似肉骨茶,平時我又咁鍾意食肉骨茶,心諗實冇死,點知出嚟又甜又苦,完全唔係肉骨茶味,又同雞夾唔到,好難食。自家制即炸響鈴: 咬落成口油,特別係中間,食到想嘔,店員推介話可以就咁點計煲啲汁食,試咗一下,覺得只係食緊啲油同埋啲辣雞汁落口,完全唔match,又上唔到湯,寧願食返cheap雞響鈴。題外話,之前食過勝記自家製炸響鈴,好好食。健康什菜籃: 食材正常,但因為湯好辣好甜好苦,所有菜都怪同辣到不能食落肚,最後食淨咗少少喺個碗度。千頁冰豆腐: 食材正常,但因為浸左係又苦又甜既藥材湯,好難食。竹蔗茅根: 好正常,成餐最入到口既野。可口可樂: 好好飲,簡直令人好感動。手切頂級安格斯: 味道同質感還可以,但份量有偏少。平時限時火鍋邊爐店嘅店員都會友善提醒,仲有15分鐘就要收枱之類,有

竹蔗茅根: 好正常,成餐最入到口既野。

可口可樂: 好好飲,簡直令人好感動。

手切頂級安格斯: 味道同質感還可以,但份量有偏少。

平時限時火鍋邊爐店嘅店員都會友善提醒,仲有15分鐘就要收枱之類,有一下佢叫我哋埋單,但係冇提醒我哋仲有幾耐時間,咁我哋就諗住食埋面前嗰兜菜就走,點知有一個男店員走過來,態度麻麻,就叫我哋快啲食埋就好走,就嚟要交枱。

嘢食又唔好食,態度又麻麻,就算係黃店,都唔會再返嚟幫襯,可一不可再。

食完每人平均消費$380, 完全唔知呢個價錢裏面包含咗啲乜嘢,服務又無,食物質素又無,好失望,呢個價錢我真係寧願去食嗰啲咩牛涮鍋就算,豬牛雞仼叫,雪糕蔬菜任食,服務態度又好啲。

我好少會寫食評,通常會因為太難食/太受氣而寫,呢篇係我第二篇。
2023-01-31
$380 (Dinner)