2024-10-26
我平時都有食開,餐廳嘅食物本身都好穩陣,試過幾個湯都唔錯。仕應大部分都好好人,漏點嘅餐點會提你補翻,野飲都比你帶住走平時黎食野食到一半仕應都會走黎叫你埋單,而我每次都好配合即刻出去埋數,方便佢地同事做野。總之我都覺得可以keep住一直幫襯,仲考慮過做埋會員係唯獨上次我黎食一人定量嘅時候,一如以往咁走去埋單,櫃檯嘅員工講左五分鐘電話,咁我都知道佢接緊訂單,就用左額外少少時間,等佢講完電話先比張單佢埋結果就係我食野食慢左,反而就比仕應催我走。當時我都已經盡快食完野就即刻起行,仕應係我食緊野嘅途中一直黎望我,每半分鐘就走黎逐少收走檯上嘅碟同鍋,好有壓迫感。我都有解釋係因為等佢地同事接完訂單先埋等耐左,反而仲比佢地其他同事話"埋單埋慢左wo",冷嘲熱諷。我到最後大概遲左3分鐘上下食完(有keep住睇時間),唔通用餐時間都要包埋埋單?你地嘅同事做野慢左就轉嫁落消費者到,仲要食住野受你氣?咁嘅服務態度真係唔使旨意有下次最後提醒翻係呢間食如果途中比張單你埋,記得要食到飽先去埋,真係可惜左一間食物質素高嘅餐廳