2021-05-30
💛#黃店灣仔一間幾出名嘅日式蛋包飯專門店,供應多款系列蛋包飯,例如招牌三色蛋包飯、和牛漢堡、燴牛肉;有豬肉雞肉牛肉多款配搭,所以唔食其中一種肉類嘅朋友都唔使驚。小店店面不大,只有約十個座位,所以無論中午定平日夜晚都大排長龍,六點半左右已經要排隊所以大家要預時間!👓招牌三色蛋包飯-咖喱豬肉+濃茄牛肉 $82👓招牌三色蛋包飯-咖喱豬肉+忌廉雞肉 $82👓手打和牛漢堡扒蛋包飯 $89👓咖喱豬肉+燴牛肉汁蛋包飯 $89➡️咖喱豬肉-係傳統日式咖喱嘅味道,咖喱唔算好濃烈,但香咖喱味。少許蘿蔔粒洋蔥和豬肉片,普通豬肉片質感味道冇太大特別。評分:7.5/10➡️濃茄牛肉-純粹蕃茄汁加牛肉,番茄汁就真係蕃茄汁,少許蕃茄味又未去到好濃郁好番茄醬嘅感覺;牛肉就正正常常三舊牛肉粒,不過餸可以再多啲啲。評分:7/10➡️忌廉雞肉-忌廉汁唔算非常creamy濃味,比較似白汁,有少少似白汁雞皇,不過我覺得都好食嘅,平衡返濃味嘅咖喱,不過雞肉只有三舊偏少。評分:7/10➡️燴牛肉汁-味道少許酸甜似鐵板燒嘅洋蔥汁,個醬汁比較稀,味道亦比較普通麻麻哋。評分:6.5/10➡️和牛漢堡-幾鍾意佢大舊厚身,食落有口感,中間都見係粉嫩,
👓招牌三色蛋包飯-咖喱豬肉+濃茄牛肉 $82
👓招牌三色蛋包飯-咖喱豬肉+忌廉雞肉 $82
👓手打和牛漢堡扒蛋包飯 $89
👓咖喱豬肉+燴牛肉汁蛋包飯 $89
評分:7.5/10
評分:7/10
評分:7/10
評分:6.5/10
➡️和牛漢堡-幾鍾意佢大舊厚身,食落有口感,中間都見係粉嫩,食落亦有牛味。佢個醬汁色澤比較深色,食落有少少紅酒味甜甜的,似紅酒燴汁。
評分:7.5/10
🔼蛋包飯係幾好食,個蛋夠嫩滑有蛋味。走蛋變白飯可以-$10,可以免費多飯/少飯。
😳整體係好食嘅,不過唔值得要排甘耐隊,而且環境比較擠擁出面又長人龍所以係好快食完就走人,唔係嗰種可以慢慢坐吹水嗰種。