日式昭和風格之婆婆珈啡屋,同朋友一齊朝聖✨店內木系裝潢,日系感滿滿💫 每個位都喺打卡位!下午茶時段都有好多人入座!🍱五品料理:🍙赤富士·芝士松露飯團🍖三熱菜;紅酒燉牛肉、婆婆八丁咖喱雞肉、野菜味噌阪松豬里芋🍆二冷菜:焦糖明太子玉子燒、涼伴茄子漬物🍱五品料理:🍙晴富士·三文魚鬆飯團🍗三熱菜:北海道流心芝士薯餅、 蟹肉味噌大根、自家醬燒鯖魚🍅二冷菜:桂花溏漬蕃茄、海藻芝士醬伴綿滑南瓜薯蓉五品料理好豐富🥰每碟都細細碟好精緻🍙藍紅色富士山飯團好吸晴,飯團實正裡面有餡料勁香!🍗熱菜方面薯餅唔會太過油膩有流心芝士餡😍大根好入味焦點喺面頭個蟹肉味噌🍖紅酒燉牛肉肉質軟腍、裡面仲有薯仔紅蘿蔔份量足夠~鯖魚唔會太乾🍗咖喱雞肉有日式咖喱嘅甜味肉質嫩滑用茶杯盛裝著🥘阪松豬入口彈牙滿滿野菜份量好足🥬 🎃冷菜方面南瓜薯蓉帶有淡淡甜味配上少少溶化嘅芝士好夾🧀玉子燒表面有脆脆焦糖好似食緊焦糖燉蛋咁🤣茄子漬物同蕃茄都有清新感覺💕甜品:🧀紫薯巴斯克焦香芝士蛋糕 $52外層有薄薄的焦香脆皮,芝士蛋糕層幼滑,紫色紫薯味帶有淡淡香甜紫薯味~每口都是幸福感覺🥰(我好鐘意食cheesecake)🍮香草可麗露 Vanilla Can
🍱五品料理:
🍙赤富士·芝士松露飯團
赤富士
🍖三熱菜;紅酒燉牛肉、婆婆八丁咖喱雞肉、野菜味噌阪松豬里芋
🍆二冷菜:焦糖明太子玉子燒、涼伴茄子漬物
焦糖明太子玉子燒
🍱五品料理:
🍙晴富士·三文魚鬆飯團
🍗三熱菜:北海道流心芝士薯餅、 蟹肉味噌大根、自家醬燒鯖魚
北海道流心芝士薯餅
🍅二冷菜:桂花溏漬蕃茄、海藻芝士醬伴綿滑南瓜薯蓉

甜品
🧀紫薯巴斯克焦香芝士蛋糕 $52
紫薯巴斯克焦香芝士蛋糕
🍮香草可麗露 Vanilla Canelé $38
外層喺硬脆厚實嘅焦糖外殼,入口充滿焦糖香氣有脆脆感覺,內餡濕潤又軟嫩,散發著香草同淡淡酒香味🥰
香草可麗露
💜香芋拿鐵 $48
凍飲可以少甜少冰帶有淡淡香芋味道💜 香芋會沉底建議攪拌飲
香芋拿鐵
🍓草莓焙茶拿鐵 $52
無糖焙茶味道濃郁☺️ 表面放上草莓乾散發著淡淡草莓香氣~
草莓焙茶拿鐵
Type of Meal