2018-03-26
因為十分滿意上次的安格斯牛肉放題,所以今次特意再約朋友一齊食晚餐,試埋其他菜式~入夜後的餐廳氣氛變得比下午寧靜温馨,露天茶座傳來輕快的音樂,有幾個女生邊飲啤酒邊聊天🍻;室內部分就有情侶、一家大細聚餐。無意中有一對男女帶著年老的媽媽入到餐廳,侍應主動帶他們到避開風口位的位置,十分細心☺值得一讚!落單無耐就送上餐前麵包,麵包焗得外脆內軟,配蒜味醬,睇得出比平凡的牛油餐包花了心思!👏🏻同一時間送上野菌忌廉湯,面頭一層鬆化的忌廉,𥚃面係香濃的蘑菇湯,這天氣一啖暖笠笠的湯落肚,好舒服👍🏻飲品揀左水果茶同芒果香蕉奶昔 味道好好無揀錯呀🤤尤其水果茶 份量好夠 岩晒鍾意飲野既我沙律揀左羽衣甘藍配檸檬汁橄欖油,酸味味好開胃,同時亦為一陣間的主菜(肉類)打個底!😂慢煮牛臉頰係這間分店限定的,一定要試!臉頰肉十分嫩滑,好似bb屁股咁haha,juicy到爆💦果然係慢煮!除左牛之外,仲點左烤豬肋骨配煎三文魚。豬肋骨肥瘦適中,骨肉均稱,烤的火喉控制得好好,保持到肉質的水份和油份,好食!🐽仲點左好多人推介的海膽扁意粉,一上碟已經被賣相震懾著😳!大大份海膽放係正中間,十分霸氣!第一啖食落去,咦?甜既?!原來個意粉係
飲品揀左水果茶同芒果香蕉奶昔
味道好好無揀錯呀🤤尤其水果茶 份量好夠 岩晒鍾意飲野既我
仲點左好多人推介的海膽扁意粉,一上碟已經被賣相震懾著😳!大大份海膽放係正中間,十分霸氣!第一啖食落去,咦?甜既?!原來個意粉係椰香海鮮濃汁煮的,難怪咁鮮甜~同個海膽又幾夾喎衰鬼😏
最後叫左件朱古力旦糕 雖然好飽但甜品有位裝😂 亦都好彩有叫埋 因為好好味👍🏻朱古力味濃厚 又唔會太溜 完美呀
下次再有朋友聚會,我都會想再來試埋其餘菜式,十分欣賞主理人對食物的誠意!👏🏻👏🏻👏🏻