2023-12-29 587 views
嚟到呢間惹味嘅雪糕店,迎面就係一陣宇治抹茶嘅香氣撲鼻🍵!店入面氣氛輕鬆,我叫咗杯「迆遊宇治配特色椰子雪條」。椰香、抹茶香,彷彿拍檔跳舞嘅味道,同時帶出彼此嘅精髓,雪糕嘅質感順滑到不得了。就算唔係椰子控,都難以抗拒!再來嗰杯「襟撈配特色紅豆雪條」,一啖落去,楊枝甘露嘅芒果酸甜正中蜜桃,椰子雪糕嘅香滑恰到好處。紅豆嘅甘香又點綴其中,令味道層次更加鮮明。匙尾嘅Cream brûlée 就正喇!薄薄嘅焦糖脆片喺唇邊「啪嘭」一聲,之後冧入無比滑潤嘅焦糖燉蛋,件件水果直接閃亮入場,新鮮得嚟,經典法式滋味齊晒!行過深水埗,記得唔好錯過,唔單止係解暑,係一場味蕾嘅旅行!😋🥥🌈