2008-01-26
呢間嘢完全唔掂!!好後悔同女友響間咁嘢度食咗個lunch。當日我哋較遲食飯(約1點半),因此未有其他網友要等位情況出現,順利入座。環境其實算唔錯,你唔介意響馬路邊較開揚好似多啲塵咁就ok(我自己其實唔介意),起碼地方都ok闊落又算乾淨。不過叫嘢食就出事。我自己叫左個鹵水鴨金邊粉,我女友就要海南雞飯,結果我個粉到左食完佢個飯都未嚟。20分鐘催一次,個男侍應叫我哋等等,亦見到佢有幫我哋追。30分鐘再催,另外一個女侍應就咁嗌入去廚房話漏左單就算,但我聽到附近幾枱都漏單漏海南雞飯。結果要我哋拍晒枱,成間都知我哋個雞飯要等40分鐘,先至有個飯到,仲連sorry都久奉,認真要搵華仔拍醒佢哋。講返嘢食,個鹵水鴨金邊粉都算不過不失,係份量細啲唔係好夠食。我本身已經細食,呢個粉都要我後尾食返個熱狗先頂到肚餓,份量多少你哋自己想像。至於招牌海南雞飯,雞尚算滑,不過我稍嫌太肥而且雞味不足,但個雞汁就ok,至於雞油飯就稍嫌太硬身唔夠香滑。總體嚟講,呢間嘢啲嘢食質素已經比唔上同區附近既泰x雞,仲有咁既九流服務,我覺得大家就無謂撞板。