2021-01-16 85 views
尋日食完飯係觀塘行,行行下見到李圓圓,勾起我去台灣旅行嘅回憶。見到勁多人排隊,多到我等咗好耐先影到張冇人嘅門面相。都幾多選擇,最後我買咗杯暖嘅黑糖珍珠鮮奶2.0 ($33) 飲下,佢地用明治鮮奶勁好飲。尋日係觀塘食完午餐之後要去新蒲崗食下午茶。係觀塘買完嘢飲之後有一個半鐘,買咗呢杯嘢飲可以一路行一路飲,感覺冇咁肥又慳咗十蚊。講返杯嘢飲先,所謂嘅2.0就做多咗30%嘅牛奶,適合我呢啲愛奶之人。我唔太中意凍飲,我叫咗暖嘅都幾夠熱,如果熱可能會太熱。啲珍珠黑糖味濃郁,用明火火爐古法熬煮兩個鐘。而且佢哋嘅珍珠比較軟同煙韌,咬落個牙骹都好舒服。啲奶太好飲我未行到一半就飲曬,撈勻咗之後都唔會太甜。

TakeAway