2020-02-22
今次係我第三次嚟到呢間pancake店啦, 經過上兩次排隊排到傻,最後放棄冇食到之後, 我決定喺冷門嘅時間過嚟碰下運氣, 加上而家開多咗其他pancake店,我覺得呢度應該會少咗人排掛。嚟到見到前面大概有十個人左右,都ok啦, 已比上兩次少好多人, 好好彩, 我排咗半個鐘就可以入座喇。 我叫咗榛子朱古力焦糖香蕉班戟, 因為即叫即整㗎,所以都要等返大概四五個字先有得食。 等侯期間,隔離枱嘅班戟一上枱,個班戟香到坐喺隔離嘅人都聞到 ! 令我越嚟越期待我份班戟啦! 坐咗四五個字終於嚟到喇,賣相好靚, 個班戟放喺我面前香氣四溢,撲鼻嘅係好正嘅蛋香味, 我即刻攞刀叉試下個班戟本身嘅味道先, 蛋味非常濃郁,班戟裡面又香又滑,完全係我心目中最好食嗰種班戟! 我終於搵到喇! 然後加埋啲朱古力、香蕉嗰啲配料一齊食 ,全部都好夾好好食, 真係不枉我專登過嚟排咗半個鐘再等四五個字! 老實講,之前喺香港食過其他班戟店,喺日本又食過一啲出名嘅班戟店, 我都覺得唔夠呢度好食。 對於好食嘅班戟嘅要求,我好執著佢個蛋香, 如果做唔到呢樣我就會覺得失望。好開心呀! 終於畀我試到呢間期待已久嘅班戟店,仲要冇令我失望,份班
榛子朱古力焦糖香蕉班戟
好開心呀! 終於畀我試到呢間期待已久嘅班戟店,仲要冇令我失望,份班戟正到冇得頂! 下次嚟到等我試下其他味先。 我終於明白點解佢咁多人排,因為佢真係特別好食。