2009-09-25 69 views
依篇又係生日飯。雖然皇宴開o左唔係好耐,但係我地一家人飲早茶都飲過不下十之了! 食過D點心覺得都幾「骨止」,環境好又有「飲」feel,所以我餐生日飯都喺度食。我地幾左以下幾味: 招牌雞煲翅 ---------- 貴為「招牌」卻降價於「晚飯三寶」大平賣,而且唔會將貨就價。魚翅唔粗但係夾到食,用雞足有半隻,湯底梗係夠味啦! 正秘制無錫骨煲 ---------- 排骨多肉但係「雪貨」,肉較粗鞋、冇鮮味 ,加埋醬味勉強可以。 瑤柱熱食雞 --------- 果然夠熱! 比起一般酒樓ge貴妃雞滑口少少,唔錯~ 清蒸大海青斑 ---------- 我地4個人叫左條兩斤ge,足秤~ 條魚本新唔掂,肉質非常之鞋口,相信唔係蒸得太過火。一分錢一分貨,青斑都係唔好叫咁大條 竹笙玉盤鮮艷素 ---------- 真係好「齋」吓! 本來打算當菜食,但係清淡左d~ 楊枝金露 ---------- 正路o野,ok的! 不過稻香正d 椰皇燉燕窩 ---------- 依個甜品真係要留番來「壓軸」,聽講仲係獲獎之作! 椰味香濃又滑口,名不虛傳,必食

,加埋醬味勉強可以。

招牌雞煲翅
竹笙玉盤鮮艷素
楊枝金露
椰皇燉燕窩
2009-08-23
$165 (Dinner)
Celebration
Birthday