我地兩個大人拖住一個小朋友仲有一個BB嚟到大澳榕樹頭,就係見open rice好似評價唔錯,仲要有靚景,我哋喺門口等位,初時有位姨姨叫我哋等等,裡面已經埋緊單,我哋都冇問題..都係等一陣,然後好快有個男人就叫個阿姨帶我哋去隔籬舖「斯人地方」,仲話坐得舒服好多,點知去到原來個靚景俾鐵絲網圍住晒🥲算啦..坐低咗就算數..好!叫嘢食..個高高地帶眼鏡阿姨就同我地講「我寫你哋係3個人啦!你知啦!老細見人多但叫得少嘢食會唔鍾意」😑😑 我哋都未落單就俾說話我哋聽我哋想order咖啡,問姨姨有咩推介?佢話Americano同冰滴咖啡,但我唔飲齋啡,再指住幅open rice相問佢有冇呢杯「Godiva Mocha」…姨姨話「下?你一定要熱呀?死啦!唔知有冇人沖添,唔知落咗order會唔會俾人鬧添㗎」😐 我想講…一杯咖啡都6、70蚊,我想飲熱咖啡呀,你咩事呀😑最後我哋order咗兩個意粉、一個pizza 同兩杯咖啡☕️杯咖啡到咗,張相就如圖🫠點解同open rice睇嘅相完全唔同🫠味道係0尊重咖啡之餘..連攪拌匙羮都冇另外意粉還好,pizza唔ok

另外意粉還好,pizza唔ok
2023-03-05