2023-10-10 6 views
耐冇食串燒,今次去咗尖沙咀呢間大樹燒烤,好啱三五知己一齊嚟飲住酒吹水呢度嘅串燒價錢都唔貴,大部份都係20幾蚊一串,而且每台都有一個爐黎擺串燒,keep住溫度,慢慢食都唔會變凍除咗串燒之外,都仲有好多唔同嘅熟食,我哋都嗌咗好多嚟試吓蒜蓉金針菇$42金針菇同蒜蓉簡直係絕配,呢度嘅蒜蓉金針菇蒜蓉味好濃,勁好食!薄切鹽烤牛舌$38呢個價錢勁抵,調味都唔錯,味道適中,不過燒得有啲乾黃金小饅頭$36饅頭炸得金黃酥脆,外脆內軟,點埋煉奶食簡直係一流淄博燒烤見到呢度有大陸最近好興嘅食法都特登嗌咗黎試,食嘅時候先將餅皮搽上辣醬,再將蔥同串燒放上去卷埋,食落有啲似墨西哥卷餅🤣驚唔夠飽可以咁食🤣百香果冰$36百香果味超級濃,而且平時飲嘅百香果飲品都會有核,但呢個係將佢加埋落去一齊打,飲落好方便唔使再嚼😂

除咗串燒之外,都仲有好多唔同嘅熟食,我哋都嗌咗好多嚟試吓

蒜蓉金針菇$42

薄切鹽烤牛舌$38
呢個價錢勁抵,調味都唔錯,味道適中,不過燒得有啲乾

黃金小饅頭$36
饅頭炸得金黃酥脆,外脆內軟,點埋煉奶食簡直係一流

淄博燒烤

百香果冰$36