#lunch冇諗過食餃子都食到咁飽咁滿足!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و左:洋蔥豬肉煎餃 右:芫茜豬肉煎餃絕對係俾呢兩款餃子吸引來的,超級洋蔥同芫荽粉絲٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و好少見呢啲口味嘅餃子,一定要來試。每隻餃子都漲卜卜,即叫即煎,而且煎得好靚金黃色剛剛好(=´∀`)人(´∀`=)洋蔥豬肉煎餃🥟絕對被呢隻餃子驚艷了'(*゚▽゚*)'洋蔥同肉嘅比例十分好,最重要嘅係,洋蔥唔係完全熟透變得只有甜味,而係仲有少少生洋蔥嘅香味,但又沒有生洋蔥嘅辛辣味(*¯︶¯*)洋蔥粉絲表示呢個洋蔥絕對係水準之上!芫荽豬肉煎餃🥟呢個我就略嫌多左少少芫茜,如果少返啲肉味會出啲同少啲芫茜嘅苦澀味。不過同行的朋友本身好怕食太重的芫茜味都接受到仲食咗好多隻(因為我太被洋蔥餃驚艷了掛住食洋蔥餃),所以我諗係中間啦就返各人口味ʕ •ᴥ•ʔ雲耳椰菜豬肉煎餃🥟本身諗住食兩個餃就夠了,但由於太驚艷又再加咗單ʕ •ᴥ•ʔ呢個餃就傳統口味啲,有咬口,同埋會噴汁!是日例湯菠菜麵🍜加$15就多碗麵!是日例湯係眉豆粉葛湯,用湯煮麵好有家的感覺(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)個湯好清甜,配埋個菠菜麵好健康好好食,今次真係連湯都可以飲埋(=´∀`)人(´∀`=)問咗老闆套餐麵同
#lunch

雲耳椰菜豬肉煎餃🥟
雲耳椰菜豬肉煎餃

是日例湯菠菜麵🍜
菠菜麵是日例湯

加$15就多碗麵!是日例湯係眉豆粉葛湯,用湯煮麵好有家的感覺(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)個湯好清甜,配埋個菠菜麵好健康好好食,今次真係連湯都可以飲埋(=´∀`)人(´∀`=)問咗老闆套餐麵同湯餃麵有咩分別,老闆話其實係冇分別嘅,只係套餐麵可以分開個餃子,湯餃麵就個餃子係埋碗麵度,啲街坊叫慣咗湯餃麵,所以就保留返係menu度囉~

凍檸賓🍹
凍檸賓

呢排真係好熱,凍檸賓酸酸甜甜好解渴ε-(´∀`; )飲完又可以再戰芝士蛋糕(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

上:原味芝士蛋糕 下:冧酒芝士蛋糕
原味芝士蛋糕🍰
原味芝士蛋糕
冧酒芝士蛋糕🍰
冧酒芝士蛋糕

有三隻味:原味、冧酒、抹茶,每日限量供應,選擇困難一於就全都要!(沒有揀抹茶真係食唔落了( ;´Д`)) 兩隻都好好食好香濃同埋入口即融٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و不過我鍾意原味多啲!

一直食外面都一直好多人排隊,唔知係等外賣定排隊入去食呢ʕ •ᴥ•ʔ
洋蔥豬肉煎餃
雲耳椰菜豬肉煎餃