2018-12-12 68 views
難得放假,同朋友漫遊銅鑼灣~行到銅鑼灣食街附近,見到一家有趣的新餐廳!應該喺同木具難得放假,同朋友漫遊銅鑼灣~行到銅鑼灣食街附近,見到一家有趣的新餐廳!應該喺同木具傢俬店Galleon合作的~ 起初我哋只喺被木傢俬吸引 進店後發現:原來2樓有一間Cafe! 超喜歡店內的設計~ 所以立即決定要試一試!由於唔係太餓, 兩個SHARE一個LUNCHLunch special 的選擇很多,主要喺日式fusion為主!我地點左溫泉蛋軟殻蟹飯 , 即叫即製!軟殻蟹一啲油膩感都冇!非常香脆,調味亦非常好!配上溫泉蛋,食慾大增!我哋唔熟悉咖啡~ 亦唔係太識飲咖啡嘅人,店員超有友善😍 非常有耐心向我哋介紹~ 最後飲品我哋揀咗 “Iced Chai Latte” 同 “Dirty”!Dirty🌟“Dirty” 喺下層牛奶,上層Expresso shot,有冷口感👍 十分有趣!! 🌟Coffee bar喺Open Kitchen形式~ 可以睇到咖啡的製作過程😍 我哋點的都喺凍飲,見到咖啡師先用冰將杯冷凍!先再沖咖啡!感受到佢地對咖啡的認真!
難得放假,同朋友漫遊銅鑼灣~
行到銅鑼灣食街附近,見到一家有趣的新餐廳!
應該喺同木具難得放假,同朋友漫遊銅鑼灣~
行到銅鑼灣食街附近,見到一家有趣的新餐廳!

由於唔係太餓, 兩個SHARE一個LUNCH

溫泉蛋軟殻蟹飯

2018-11-25