2024-07-04 220 views
家鄉味道 福建菜 前排去咗廈門玩 食福建菜 都幾好食😍最近俾我發現咗一間新開張嘅福建菜 喺城市花園附近 所以就嚟試吓 🥰餐廳裝修都幾靚 有福建名菜麵線糊 仲有得食牛雜火鍋 😍 ✨蠔仔煎$45福建蠔仔煎 好有特色 選用細細隻嘅蠔仔 鴨蛋 蒜段 地瓜粉 晶凝通透 點辣椒油食一流😋 ✨麵線糊我哋揀咗四個餸 有豬大腸 燥肉 榨菜 冬菇 麵線糊好滑溜 必食之選😋🥰 ✨馬鮫魚羹$45一碗魚片滑嫩 仲有蘿蔔 清清地 啱晒夏天😋 ✨炸五香卷$18有肉同馬蹄 炸到香脆 係香口嘅小食🥰 ✨糖醋排骨即叫即整 熱辣辣上枱 調味啱啱好 好食 (因為我哋好飽,所以叫佢整晒份啲🤣) ✨鹹飯$25一碗福建菜好流行食鹹飯 當然要試吓 有紅蘿蔔絲同香菇絲 米飯粒粒分明 都幾吸引😉 無糖可樂$10忌廉$10 🎈閩南面線糊 (北角)北角炮台山城市花園道9號城市花園1座地下G24-49B號舖

家鄉味道 福建菜

✨糖醋排骨

✨鹹飯$25一碗

無糖可樂$10
忌廉$10

🎈閩南面線糊 (北角)
北角炮台山城市花園道9號城市花園1座地下G24-49B號舖