2014-06-14
都是見價錢同圖片太吸引, 即刻搵齊腳就食, 試吓佢得唔得先正宗生蝦刺生, 真係好新鮮, 蝦的肉質又夠厚, 配上面頭的蒜片同辣椒, 青辣椒的辣更勝一籌對於嗜辣的我同老公, 真係酸辣並存, 誰也搶不了誰的味道, 鳳爪亦厚肉,爽口又弹牙, 但對不太食得辣的朋友, 無疑係一項挑戰, 但他們都不斷食, 真係又愛又恨炸物都係一絕的, 其中招牌香葉雞, 雞JUICY又嫩肉末生菜包, 又香又辣的肉碎包在新鮮生菜內, 征服了我的味蕾招牌泰燒雞, 雖然份量唔算多, 雞有燒烤味之餘仍能保持嫩而有肉汁,廚師的燒烤功夫真的十分了得泰式燒牛肉, 估唔到都係唔錯, 牛的肉質軟諗,起初想佢可能只係招牌雞先好味添, 我錯了泰式燒豬頸肉, 厚切但肉質仍然夠柔軟, 到這刻豬、牛、雞都品嚐過了, 但都係不相伯仲, 一個字, 正~~大家都飽到嘔了, 但招牌泰式炒飯, 上桌時香噴噴加上半熟蛋, 真的抗拒不了終於到最後的泰式炒金邊粉, 食到最後都係要食, 花生新鮮香脆,調味恰到好處,金邊粉軟硬剛好又夠乾身, 太好味啦~~~~飲品:餐包飲品(4人1支) u/紅酒 v/白酒 w/果汁(菠蘿汁.橙汁)
都是見價錢同圖片太吸引, 即刻搵齊腳就食, 試吓佢得唔得先 正宗生蝦刺生, 真係好新鮮, 蝦的肉質又夠厚, 配上面頭的蒜片同辣椒, 青辣椒的辣更勝一籌 對於嗜辣的我同老公, 真係酸辣並存, 誰也搶不了誰的味道, 鳳爪亦厚肉,爽口又弹牙, 但對不太食得辣的朋友, 無疑係一項挑戰, 但他們都不斷食, 真係又愛又恨 炸物都係一絕的, 其中招牌香葉雞, 雞JUICY又嫩 肉末生菜包, 又香又辣的肉碎包在新鮮生菜內, 征服了我的味蕾 招牌泰燒雞, 雖然份量唔算多, 雞有燒烤味之餘仍能保持嫩而有肉汁, 廚師的燒烤功夫真的十分了得 泰式燒牛肉, 估唔到都係唔錯, 牛的肉質軟諗,起初想佢可能只係招牌雞先好味添, 我錯了 泰式燒豬頸肉, 厚切但肉質仍然夠柔軟, 到這刻豬、牛、雞都品嚐過了, 但都係不相伯仲, 一個字, 正~~ 大家都飽到嘔了, 但招牌泰式炒飯, 上桌時香噴噴加上半熟蛋, 真的抗拒不了 終於到最後的泰式炒金邊粉, 食到最後都係要食, 花生新鮮香脆,調味恰到好處,金邊粉軟硬剛好又夠乾身, 太好味啦~~~~
Other Info. :
因主力係酒吧經營, 又可能因係團購餐, 清水要$30,以每人一杯嘢飲實在不夠, (所以店方不斷問要唔要任飲), 當然要加錢啦)但觀其食物係廚師係有實力的, 如果想去上試食的朋友, 廚房係星期日收爐的喔~~, 其餘的店員服務尚可, 似是老闆的男士就甚是熱情, 另外, 洗手間都十分企理