2017-11-09
最近見到麥當勞推出牛油果雞堡,雖然一眼睇落去就見到係麥香雞包加牛油果醬。不過,作為一個牛油果迷,都係忍唔住要去試一試。近年麥當勞嘅漢堡包越縮越細個..我當然唔會同你講我20幾歲人隻手仲識越生越大(這是秘密喔㊙️)還好呢隻加左牛油果醬嘅麥香雞包冇因為多咗醬而升價,同其他”平平”包一樣都係11蚊一個原來不知不覺間,超值選已經由$8加到$11嚕。今次可以用$11試到牛油果醬添加系列,價錢遠遠比上次$3x/4x的貴價版便宜味道方面 其實牛油果本身係一團有益的脂肪需要靠外在調味料,第一口吃下帶點辣,本來以為係麥香雞的調味,後來才弄清楚,果蓉之中似乎夾雜著辣椒的身影。對住青椒或辣椒類一向敬而遠之,所以傻傻分不清,吃下去就罷,或者你試完過我知加左啲咩🙁🙁份量方面,果蓉的份量還可以接受當然沒有官方圖片那般「爆醬」,就是沒有上次推廣的包般不靠譜,(包名已忘記,可我獲得的果蓉實在少得很!)不過個人認為這是看你的運氣,店員下果醬的份量大概沒有標準(祝你好運🤣)不過就這樣單點一個包大概不夠飽腹,可能當是下午茶吧大概因爲份量不足的關係,又不能跟餐,所以到我手的應該是預先製作好,沒預上人點,已放涼了的。捧在手裡的包
不過就這樣單點一個包大概不夠飽腹,可能當是下午茶吧
大概因爲份量不足的關係,又不能跟餐,所以到我手的應該是預先製作好,沒預上人點,已放涼了的。捧在手裡的包只有微溫。
嗯...麥香雞的漢堡包層換上muffin...多了一分嚼勁,同時多了一份乾涸...建議單點者多點一杯清水😂
扮健康之選 牛油果雞堡...哪天我不太餓會再食多次
ps 我愛牛油果