2024-10-28 1418 views
大閘蟹🦀入嚟就即刻直奔大閘蟹,呢度嘅清蒸大閘蟹個頭飽滿,蟹肉鮮嫩細膩,味道超級鮮甜‼️掰開後滿滿嘅蟹膏流出嚟,膏肥肉厚,一啖落去,清甜甘香🤤人間美味!極上豪華蒸海鮮🐚海鮮嘅種類非常豐富,各種蝦兵蟹貝類全部都喺蒸鍋上面,睇住就十分誘人😍蝦仔蒸熟後清甜可口,貝類肉質肥美,仲有小鮑魚都係口感Q彈~件件都好新鮮啊!我哋仲食得唔夠喉,就繼續加湯打邊爐😋 多種肉類、海鮮類、蔬菜同丸類都任食~特別讚佢哋嘅雞髀肉🐤,望住就特別新鮮,放落鍋入面煮熟食起嚟鮮嫩多汁嘅🤤 肉嫩而唔柴,而且仲越煮越香~食完之後就可以放蔬菜去膩啦日式串燒炸物🍢炸物都可以任攞,我哋攞咗滿滿一碟嘅燒牛肉、豬肉、燒蝦同埋金菇肥牛卷😌燒牛肉油脂度啱啱好,唔會覺得膩,而且仲有牛油香😋 金菇肥牛卷都係我至愛,爽脆嘅金菇同肥瘦適中嘅牛肉片味道同口感好夾,正👍🏼即炸乳鴿🐦就算好飽都要試吓佢哋嘅即炸乳鴿😂 外皮已經炸到金黃酥脆,但係食起嚟滑嫩多汁,仲帶住微甜微鹹嘅口感~
大閘蟹🦀

極上豪華蒸海鮮🐚