其實好少喺香港打邊爐,因為有時候就算俾到價錢,嘢食都未必好食,而家個個都上深圳打邊爐,香港嘅火鍋店要立足,真係要喺各方面都努力先至可以做得好。年幾前去過寶寶火鍋,當晚都是座無虛席,上個月有一晚喺太子食飯,想打邊爐諗起月同呢間餐廳,咁不如去支持吓,月就成日去食,於是選擇了寶寶,打去訂位老闆好快就覆咗有位。當晚去到只係得三張枱有客,其實都真係幾擔心,因為呢間餐廳價錢水準服務都好平均,唔夠膽講係超級好食,至少你食完唔覺得跌錢同埋啲員工嘅服務真係非常非常之好。點左個新疆蕃茄濃湯底,老闆話呢個係全新湯底,先飲一口湯,個蕃茄味道非常濃烈,至於同新疆有咩關係,老闆話係商業秘密,講到咁我就唔再追問,好食就得。新推出嘅走地雞都幾好,好少就咁叫雞,老闆力推就試吓。每次都會叫牛,今次選擇招牌頂級雪花牛頸脊,配蕃茄湯底係一流。食食吓撞到朋友,佢話個上等藥材醉雞鍋好正,試飲咗一口都真係幾好。老闆話今日嘅魚肚非常新鮮,整左碟試下,感覺都唔錯,呢個係秘密Menu,有興趣下次可以問吓老闆有咩新鮮食材。當日靚嘅海鮮仲有貴妃蚌,價錢都唔算貴,你知好多時新鮮海鮮都鋸到你一頸血。其他配料例如韭菜餃,鯪魚球丸,牛丸同墨魚丸都好

新推出嘅走地雞都幾好,好少就咁叫雞,老闆力推就試吓。

其他配料例如韭菜餃,鯪魚球丸,牛丸同墨魚丸都好精彩,點解我好喜歡呢間餐廳嘅原因,就係價錢公道,而且大部份嘅食材選料都幾好。

希望喺呢個更艱難嘅環境,老闆同呢度嘅員工繼續努力。

寶寶雞煲
地址: 太子砵蘭街430號利聯大廈地舖